आँप र केरा पकाउन रसायन प्रयोग नगर्न विभागको आग्रह

२०८१ असार २ आइतबार

 खाद्य प्रविधि तथा गुण नियन्त्रण विभागले आँप र केरा लगायतका फलफूल पकाउन कार्वाइड (एसिटिलिन ग्यास) रसायनको प्रयोग नगर्न आग्रह गरेको छ ।

 

 हाल बजारमा नेपाली उत्पादन आउने समय भएकाले आँप र केरा लगायतका फलफूल पकाउन कार्वाइडको प्रयोग नगर्न आग्रह गरिएको हो । 

 

खाद्य नियमावली, २०२७ को नियम १९ (घ) बमोजिम कार्वाइडको प्रयोग गरी कृत्रिम रुपमा फलफूल पकाउन तथा बिक्री वितरण गर्न निषेध गरिएकाले सो नियम पालना गर्न विभागको सूचनामा उल्लेख छ । 

 

आँप/ केरा लगायतका फलफूल खरिद गर्दा कार्टुन वा क्रेटमा कार्वाइड पाइएमा त्यस्ता फलफूल खरिद नगर्न, विभाग वा मातहतका कार्यालयमा जानकारी गराउन समेत आग्रह गरेको छ । 

 

साथै फलफूल उपभोग गर्दा सफा पानीले राम्ररी पखालेर मात्र उपभोग गर्नसमेत आम नागरिकलाई विभागको आग्रह छ । 

प्रतिकृया दिनुहोस

बालबालिकालाई कुपोषण हुन नदिन के गर्ने ?

बालबालिकाको जीवन रक्षा, स्वास्थ्य तथा विकासका लागि उपयुक्त पोषण महत्वपूर्ण मानिन्छ । शरीरमा सन्तुलित आहारको मात्रा पुग्यो भने बालबालिका स्वस्थ

स्तन क्यान्सर भएको कसरी थाहा पाउने ?

स्तन क्यान्सर बढी महिलाहरुमा हुने रोग हो। उक्त रोगका कारण कतिपय महिलाले ज्यानै समेत गुमाउनु परेको छ । स्तन क्यान्सर किन हुन्छ ? यसबाट बच्न के गर्ने

सातै प्रदेशमा क्यान्सर उपचार सेवा बिस्तार

देशका सातै प्रदेशमा अब क्यान्सर उपचार सेवा बिस्तार भएको छ ।   स्वास्थ्य तथा जनसंंख्या मन्त्री प्रदीप पौडेल गत असार ३१ गते मन्त्री भएपछि सबै